یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

نمایند جامعةالمصطفی‌العالمیه در سوریه در نشستی به بررسی تحولات سوریه و تحلیل مواضع جمهوری اسلامی ایران در این عرصه پرداخت.

به گزارش خبرگزاری حوزه،‌ حجت‌الاسلام علیرضا بی‌نیاز در نشست علمی تحولات سوریه و تحلیل مواضع جمهوری اسلامی ایران که امروز، 27 مرداد ماه در سالن همایش‌های پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی برگزار شد،‌ با بیان این که میان تحولات سوریه و  بیدرای اسلامی تفاوت‌های زیادی وجود دارد، ‌ادامه داد: آنچه در سوریه شاهدیم، بیداری اسلامی نبود، بلکه با تحریک و فشار‌های خارجی و انگیزه‌های غیر اسلامی بود.

وی با اشاره به اشکالات برخی، مبنی بر این که چرا جمهوری اسلامی ایران درباره بحرین، طرفدار مردم آن است ولی در باره سوریه،‌ حامی دولت است،؟ گفت: اگر  در دوره پیش از بحران سوریه، نیمی از آزادی‌‌های مردم این کشور در بحرین بود، هیچ‌گاه مردم بحرین قیام نمی‌کردند؛ البته در جریان بحران سوریه نیز آزادی‌ها و مشارکت مردم در امور کشور بیشتر شده است.

حجت‌الاسلام بی‌نیاز افزود: در بحرین، مردم برای به دست آوردن حقوق خود قیام کرده‌اند،  ولی در سوریه، عده‌ای آمدند تا از مردم سوءاستفاده کنند؛ البته زمانی که دیدند مردم با آنها همراهی نکردند، چند هزار نفر را از کشورهای دیگر وارد خاک سوریه کرده و به اعمال تروریستی اقدام کردند.

وی با تأکید بر این که تلاش‌های غربی برای نابود کردن سوریه، پیش از بیداری اسلامی آغاز شده بود، ادامه داد:‌ بعد از شکست رژیم صهیونیستی در جنگ33 روزه و مقاومت 22 روزه، این رژیم مبهوت ماند که چگونه با این همه توانایی و امکانات، نتوانسته جمعیتی را شکست دهد؛ با بررسی این شکست‌ها، به این نتیجه رسیدند که دلیل این وضعیت، وجودتفکر جمهوری اسلامی ایران  و  تفکر مقاومت در منطقه است که نابود کردن، تنها راه حل خروج از این وضعیت می‌باشد.

نماینده جامعة‌المصطفی در سوریه افزود: زمانی که آنها نتوانستند ایران را نابود کنند، تیر آخر خود را به سمت سوریه هدف گرفتند؛ به گونه‌ای که پیش از بیدرای اسلامی، آنها درمانگاه‌های صحرایی، تونل‌های ارتباطی، انبارهای محمات و اسلحه و... را تشکیل داده بودند که بیداری اسلامی موجب تسریع یافتن این اقدام غرب شد.

وی با بیان این که بیداری اسلامی برای مخالفان سوریه،‌ هم آثار مثبت و هم آثار منفی داشت، ادامه داد: اثر مثبت آن آسوده‌تر شدن اجرای نقشه بود ولی نکته منفی، آغاز عملیات پیش از تجهیز شدن کامل بود چون آنها برای چند سال آینده برنامه‌ریزی کرده بودند.

حجت‌الاسلام بی‌نیاز به  گرو‌ه‌های مختلف در سوریه اشاره  و بیان کرد:‌ عمده مخالفان را کشورهای غربی و در رأس آنها امریکا و برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی، اردن، قطر و...  می‌باشند؛ ترکیه نیز به عنوان پشتیبان اصلی از جهت فکری و تسحیلاتی، علیه حکومت سوریه وارد عمل شده است.

وی ادامه داد: موافقان حکومت حاضر سوریه نیز روسیه و چین و در منطقه نیز ایران،‌ حزب‌الله لبنان و عراق می‌باشد؛ این‌ها طرفدار باقی ماندن حکومت هستند  و این حرکت‌ها را بیداری اسلامی نمی‌دانند. این‌ها معتقدند که اصلاحات باید انجام شود و  مردم به حقوق اجتماعی و سیاسی خود دست یابند، دخالت خارجی درباره این کشور قطع شود، ارسال تسلیحات وامکانات به سوریه جمع شود، زمینه برای گفت‌وگوی مردم با دولت فراهم شود و مردم درباره حکومت تصمیم بگیرند.

نماینده جامعة‌المصطفی در سوریه در ادامه درباره آینده سوریه گفت: به نظر بنده، دخالت نظامی خارجی در سوریه منتفی است، چون عواقب غیر قابل کنترلی برای غرب و اسرائیل دارد؛ درعرصه اقتصادی نیز دشمنان تلاش دارند که با فشارهای اقتصادی، مرد را نسبت به نظام بدبین کنند، در نتیجه زمینه سقوط حاکمیت فراهم شود.

وی با اشاره به این که سوریه در ارتشی قوی دارد که برای اسرائیل خطرناک است، افزود: دشمن تلاش می‌کند که حکومت را به قدری تضعیف کند و یا به اندازه‌ای مشغول مسائل داخلی شود تا این توانایی نظامی خطری برای اسرائیل نباشد.

حجت‌الاسلام بی‌نیاز خاطرنشان کرد:‌در ابعاد سیاسی، باید تغییرات جدی انجام شود؛ در عرصه  اقتصاد نیز سوریه باید برنامه اقتصادی ارزشمندی داشته باشد تا کاستی‌ها را جبران نماید و هم این که دیگر کشور‌ها از جمله ایران اگر می‌خواهد مقاومت ادامه داشته باشد، باید کمک اقتصادی داشته باشند.

وی درباره ضرورت‌های آتی سوریه در عرصه نظامی، گفت: سوریه برای تقویت نظامی خود، باید نیروهای غیر حکومتی ایجاد کند، استفاده از تون عشایر سوریه و مجهز نمودن آنها برای دفاع از خودشان و ایجاد نیروی مردمی بسیجی که بتوانند درکنار ارتش از حکومت و نظام سوریه دفاع کرده و مانع تضعیف آن شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha